هر آنچیزی که درباره اتصالات الکتروفیوژن باید بدانید

اتصالات الکتروفیوژن به عنوان یک عملیات تکنیکی حرارتی شناخته شده است. در این تکنیک از جریان الکتریکی برای تولید گرما استفاده میشود. ایمنی بالای فرآیند، آن را به تنها نوع اتصالی تبدیل می کند که برای استاندارد (IGS (Iranian gas standard استاندارد گاز ایران تأیید شده است.

همچنین این روش می تواند به ساخت انواع اتصالات پلی اتیلن از جمله لوله-زانو، لوله لوله و تیوب-بوش کمک کند. اتصالات الکتروفیوژن به واسطه گرمایش سیم پیچ طراحی شد در داخل نواحی اتصال یک پیوستگی منحصر به فرد ارائه می دهد که باعث می شود پیوند در مقایسه با سایر سیستم های موجود در بازار قوی تر شود.

این فرآیند هر نقطه را به طور دقیق و خودکار مهر و موم می کند. به همین سبب احتمال بروز خطاهای انسانی را به حداقل (در اکثر موارد صفر) می رساند.

اتصالات الکتروفیوژن چیست ؟

یکی از انواع روش اتصالات جوشی,اتصالات جوشکاری الکتروفیوژن می باشد. در جوشکاری به روش الکتروفیوژن به دلیل سطح مقطع بیشتر نقطه اتصال از ضریب ایمنی بالاتری نسبت به اتصالات جوشی بات فیوژن برخوردار می باشد. این امر اصلی ترین دلیل برتری اتصالات الکتروفیوژن نسبت به اتصالات بات فیوژن محسوب می شود. به همین خاطر باعث شده است که برای مشاوران و طراحان پروژه های آبرسانی و گازرسانی حائز اهمیت باشد.

از اتصالات الکتروفیوژن در موارد ویژه و خاص خطوط لوله آب (آبرسانی) و خطوط لوله گاز (گازرسانی) استفاده میشود. این اتصالات در سایزهای مختلف موجود و برای ایجاد یک اتصال قوی، پایدار و با اطمینان حداکثری طراحی شده است.همچنین کاربرد اتصالات الکتروفیوژن در گاز رسانی و اتصالات گازی بسیار پر مصرف و قابل توجه شده است.

امروزه انواع بسیاری از اتصالات الکتروفیوژن مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین، پیدا کردن مورد مناسب بر اساس نیازهای خود امری حیاتی و ضروری میباشد. با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

روشهای اتصال انواع لوله های پلیمری

برای اتصال انواع لوله های پلیمری از دو روش زیر استفاده میشود:

1-اتصال مکانیکی (پیچی)

2-اتصال جوشی (اتصال الکترو فیوژن و اتصال بات فیوژن)

مزایای اتصالات الکتروفیوژن

با توجه به عطش شدید بشر در زمینه ابداع، طراحی، ساخت و تولید ملزومات و ابزارآلات صنعتی در دهه های اخیر, توانسته است متدهای گوناگونی در این عرصه ایجاد کند. متدهای به وجود آمده می بایست در آزمایشگاه ها، دائما در حال بازرسی و تست بوده تا با بالاترین کنترل کیفی بتواند بیشترین ضریب ایمنی را برای مصرف کننده به ارمغان بیاورد. روش های گوناگونی برای ساخت و اتصال لوله های پلاستیکی وجود دارد.

روش های موجود در بازار دارای مزایا و معایب منحصر به فرد خود می باشند. امری که سبب شد اتصال الکتروفیوژن پلی اتیلن در قیاس با سایر روش های اتصالی موجود متمایز باشد. درصد ایمنی بالای جوش در نواحی اتصال است. این مزیت به اندازه ای حیاتی شده که جای شک و تردیدی برای استفاده از آن در پروژه های نفت و گازی نگذاشته است.

کارشناسان و مسئولان وظیفه سنگین و حساسی بابت انتخاب لوله و اتصالات در پروژه های زیردست دارند. به همین خاطر با اطمینان خاطر بیشتری میتواند به سمت بکارگیری از اتصالات الکتروفیوژن پلی اتیلن روند. همچنین اتصال به روش الکتروفیوژن مزایای کلیدی دیگری از قبیل: اتصالات قوی، راه حل های مقرون به صرفه، نتایج پایدار و نصب آسان است.

در ذیل به جزئیات بیشتر مزایای این فرایند میپردازیم.

ضریب ایمنی بالا

امروزه نکته قابل توجه ضریب ایمنی بالا در اجرای پروژه های نفت و گازی, دغدغه اصلی طراحان و مسئولان عزیز کشورمان شده است. به طوری که ناخواسته در اجرا و آماده سازی سایت انقال به بالاترین حساسیت و دقت ممکن مواجه میشوند. عمدتا در خصوص سیالات, لوله و اتصالات نقش اساسی انتقال را ایفا میکند.

به همین خاطر انتخاب و طراحی این اقلام نیاز به تخصص و اطلاعات فنی دقیقی دارد. این حساسیت به وجود آمده زمانی تبدیل به آسوده خاطری میشود که شما یک انتقال با ضریب ایمنی بالا را دستور کار خود قرار بدهید. اینجاست که اتصالات الکتروفیوژن پلی اتیلن بهترین انتخاب برای اجرای پروژه شماست.

داشتن ضریب ایمنی بالا در خصوص جوشکاری اتصالات, یکی از بزرگترین مزایا و کاربردهای اتصالات الکتروفیوژنی محسوب میشود. به طوری که بکار گیری این اتصلات به شما اطمینان خاطری رو میدهد تا بدون استرس در عملیات اجرایی خود یک انتقال استاندارد, عدم وجود احتمالی آسیب جوشی به سیال، کمترین افت فشار جریان و انشعاب آسوده را داشته باشید.

هزینه های نصب پایین

نصب این اتصالات از سهولت خاصی برخوردار است . انجام فرآیند اتصال نیاز به متخصص و دستگاه پیچیده ای ندارد. همین امر باعث پایین آمدن هزینه نصب میشود. مهمتر از آن، نصب زمان کمتری خواهد داشت و پس از نصب می توانید انتظار یک نتیجه سریع را داشته باشید.

بنابراین قابل توجه برای پروژه هایی میشود که زمان استفاده لز اتصال و انتقال گاز, نفت, آب و در کل سیالات را در دستور کار خود قرار داده اند. صاحبان پروژها مقرون به صرفه بودن اتصالات الکتروفیوژن را بسیار ترجیح می دهد. این اتصالات هزینه مازاد برای شما نخواهد داشت.

مزایای اقتصادی زمانی بیشتر مشیود که عمل اتصال با کیفیت، دارای سیستم یکپارچه و نتیجه فرآیند نوآوری به عمل آورد. اتصالات الکتروفیوژن از این مزایا برخوردار میباشد. همچنین، وجود دستگاه جوشی هوشمند باعث شده است خطاهای انسانی به حداقل برسد.

بنابراین عدم دخالت کار دست نیز هزینه نهایی را کاهش می دهد. همچنین، این اتصالات می توانند بدون زحمت و به سرعت در لوله ها کار کنند. این روش نصب ایمن هستند و هزینه های تعمیر را به حداقل می رساند.

بادوام

اتصالات الکتروفیوژن به دلیل دوام بالا شناخته شده و حائز اهمیت میباشند. در صورت رعایت استاندارد اتصال و تولید لوله پلی اتیلنی مناسب میتواند تا نیم قرن بدون نیاز به نگهداری خاصی عمر مفید داشته باشد. البته زمان دقیق دوام یک اتصال به دمای سیال یا گاز انتقالی هم بستگی دارد.

دمای اصولی سیال انتقالی 20 درجه سانتی گراد می باشد. اگر دمای سیال  کمی پایین تر از حد معمول باشد عمر مفید اتصالات الکتروفیوژن را به بیش از 60 سال هم میرساند، به همین نسبت اگر دمای سیال بیشتر از 20 درجه سانتی گراد باشد طول عمر مفید اتصالات کمتر میشود.

البته این فرآیند به این معنی نیست که اتصالات زودتر یا دیرتر از حد معمول از کار افتاده یا بلا استفاده شوند.

مفاصل قوی

اتصالات الکتروفیوژن اتصالی با کیفیت بسیار بالا برای انتقال فراهم می آورد.برخی از اتصالات زاویه دار مانند زانوای, سه راهی, تبدیل ها و … نقاط اتصال مفصلی شکلی به خود میگیرند. این نواحی بیشترین تنش و فشار را متحمل میشوند. هر چقدر ظرفیت تحمل فشار در این مفاصل بالاتر باشد مبنی بر این است که جوش انجام شده قوت و دوام بیشتری در مقابل فشار وارده دارد.

در اتصالات الکتروفیوژنی به لطف فرآیند ذوب پیوسته نواحی اتصال، مفاصل به قوی ترین شکل ممکن جوشکاری میشوند. آنها دارای مناطق همجوشی و عمق نفوذ طولانی هستند. هر دوی این فرآیند مفاصل را قوی تر و موثرتر می کنند. با توجه به این تقطه قوت می توان انتظار اتصال قوی تری را نسبت به سایر روش های اتصالی داشت.

عملکرد بهبود یافته

اگر تامین کنندگان مورد تایید و با اعتبار اتصالات الکتروفیوژن را انتخاب کنید، می توانید بهترین محصولات را با کیفیت بالا دریافت کنید. اکثر این اتصالات دارای استانداردها و میزان تحمل فشار ایمنی برای کاربردهای مختلف هستند. اگر اتصالات الکتروفیوژن را برای صنایع گاز خریداری کنید، لوله می تواند بهترین عملکرد را در رابطه با توزیع گاز انجام دهد. همین امر در مورد اتصالات الکتروفیوژن برای آب هم است. همچنین می تواند توزیع آب را به صورت یکسان تضمین کند.

غیر سمی

از ویژگی های دیگر این اتصالات غیر سمی بودن آن است. از آنجایی که از آلیاژ و افزودنی های فلزات سنگین استفاده نمی‌شود، این اتصالات توسط باکتری آلوده نمی‌شوند یا با اکسید پوشانده نمی‌شوند. همچنین در برابر مواد شیمیایی مقاوم هستند. جدای از آن، آنها در برابر خوردگی شیمیایی الکترونی مقاوم هستند.

کاربرد اتصالات الکتروفیوژن

اتصالات الکتروفیوژن گزینه مناسبی برای کاربردهای مختلف در نظر گرفته می شود. مشاوران و طراحان محترم پروژه های گاز رسانی و آب رسانی توجه ویژه و خاصی به این فرآیند دارند. به طوری که الویت و هدف اصلی خود را در اتصال لوله های پلی اتیلن به روش فوق اختصاص می دهند. ممکن است این اتصالات را در خطوط انتقال و توزیع گاز طبیعی بیشتر بیابید. این روش جوشی یک مفصل قوی ایجاد می کنند و جریان مناسب را تضمین می کنند. آنها بهترین ویژگی های ایمنی را دارند و این کیفیت منحصر به فرد آنها را به انتخاب مناسبی برای بسیاری از کاربردها تبدیل می کند.

با این حال، در مقایسه با سایر روش‌های جوشکاری، در وهله اول باید برای اتصالات الکتروفیوژن بیشتر هزینه کنید. اما بدلیل بالا بودن  طول عمر مفید این قطعات اتصالی مبنی بر کیفیت بالا، دوام اتصال، هزینه نگهداری و تعمیر پایین، این روش مقروم به صرفه تر میباشد. اما این روش می توانند به ایجاد اتصالات مختلف کمک کند. همانطور که قبلا گفته شد، می توانید از این اتصالات برای اتصال لوله-کوپلینگ، لوله-زانو و لوله-لوله استفاده کنید. آنها اتصال محکم و بادوام را تضمین می کنند.

در دیگر موارد کاربردهای اتصالات الکتروفیوژن میتوان کارهای صنعتی,پتروشیمی,معدن,راه و ساختمان,جاده سازی,آب و فاضلاب را نام برد. همچنین می توانید از آنها برای حفاظت در برابر آتش، توزیع گاز، استخراج معادن، نفت، آب و دفن زباله استفاده کرد. به طور خلاصه، می‌توانید از آن‌ها در تمام کاربردهایی که نیاز به اتصال قوی بین لوله‌ها، لوله و زانوها و کوپلینگ لوله دارید، استفاده کنید.

اطمینان حاصل کنید که بر اساس هدف خود سایز و بار (PN حداکثر فشار تحملی) مناسبی را خریداری می کنید.با استفاده از این روش اتصال محدودیتی در قطر لوله نخواهیم داشت. البته این نکته بسیار حائز اهمیت است که در شبکه های توزیع گاز برای لوله های که از قطر 20 الی 250 میلیمتر استفاده میشود، مقرون به صرفه تر است که روش اتصال الکتروفیوژن به کار گرفته شود.

همچنین از سوکت ها و اتصالات زین در این فرآیند استفاده می شود. از اتصالات زین الکتروفیوژن زمانی استفاده میشود که جریان در لوله باید برقرار باشد, بدین گونه که به هیچ عنوان امکان قطع کردن و یا نگه داشتن جریان سیال را نداریم. اتصالات زین کمک شایانی به انشعاب گرفتن میکند.

علاوه بر موارد فوق، اتصالات الکتروفیوژن در برابر خوردگی مصون هستند. در برابر تنش های محیطی, ضربه و فشار و زلزله بسیار مقاوم هستند. از همین رو در مناطقی که نزدیک به گسل های فعال, کوه های آتشفشانی, دامنه مناطق کوه پایه ای و … میتواند با اطمینان بیشتری مورد استفاده قرار گیرد. همچنین آنها انعطاف پذیر و سبک وزن هستند. هر دوی این ویژگی به نصب سریع و بی عیب کمک خواهند کرد.

عملیات جوشکاری الکتروفیوژن

روش های گوناگونی برای اتصال لوله ها به یکدیگر وجود دارد, روشی که بیشترین استفاده را به خود اختصاص میدهد اتصال جوشی است. همانطور که میدانید در بین روش های اتصال,اتصال جوشی اطمینان خاطر بیشتری را ایجاد میکند. با توجه به پیشرفت علم و صنعت پلی اتیلن، اتصال الکتروفیوژن توانسته است با بکار گیری از ابزار و دستگاه های ساده، اتصالی دقیق و استاندارد را ایجاد کند.

در طول فرآیند، از اتصالات منحصر به فرد با توانایی مقاومت الکتریکی برای داشتن دمای ذوب جوشکاری بکار برده می شود. این جریان از طریق دو کابل توسط دستگاه جوش الکتروفیوژن و جعبه کنترل منتقل می شود. با ایجاد حرارت, نقاط ذوب شده در هم آمیخته میشوند و فرآیند جوش به سرانجام میرسد.

حال زمانی است که به سطوح جوش خورده فرصت استراحت و خنک شدن می دهیم. فرآیند جوش الکتروفیوژن برای همه مفاصل یکسان است. جوشکاری الکتروفیوژن شامل مراحلی است که در زیل به آن میپردازیم:

مرحله اول:

اولین اقدامی که باید انجام شود تست و چک عدم دو پهلویی بودن لوله است. روش تست بسیار ساده است. به نحوی که با یک ابزار اندازه گیری (کولیس) چهار زاویه لوله را اندازه میگیرند. اگر هر چهار زاویه یک سایز واحد را نشان دهد مبنی برسالم بودن لوله می باشد, در مقابل اگر حتی یک زاویه لوله کوچکتر یا بزرگتر از سایز های دیگر باشد لوله دو پهلو بوده و عملیات جوش نباید انجام شود.

مرحله دوم:

اندازه گیری لوله می باشد. بدین گونه که دو سر لوله را وارد قطعه اتصالی الکتروفیوژنی کرده تا کامل به استوپرهای داخلی قطعه برسند. سپس دور تا دور لوله را علامت گذاری میکنیم و لوله را مجددا در می آوریم. این اندازه گیری میتواند به هم راستا بودن لوله و زاویه نداشتن جوش کمک کند.

مرحله سوم:

سطح بیرونی لوله تا محل علامت گذاری شده تراشیده می شود. روش تراشدن این گونه است که لوله با استفاده از اسکراپر دورانی پلی اتیلن یک دور چرخیده و یک لایه می تراشد. ضخامت براده ی تراشیده شده اندازه گیری می شود, حداکثر ضخامت باید 0.2 میلیمتر باشد. سپس اسکراپر تا نقطه علامت گذاری شده لوله را میتراشد.

مرحله چهارم:

حال وقت تمیز کاری است.ابتدا لوله را از وجود براده ها و گرد و خاک پاک میکنیم. سپس با استفاده از یک محلول تمیز کننده فرار (استون) سطوح بیرونی لوله و سطوح داخلی قطعه اتصال الکتروفیوژنی را پاک میکنیم. سطوح جوش می بایست عاری از هرگونه ذره و چربی باشد. انجام این عمل برای کیفیت جوش امری ضروری است. بلافاصله بعد از تمیز کاری لوله ها را وارد قطعه اتصالی کرده و با استفاده از گیره های کلمپ ثابت نگه میداریم تا کنترل و ثبات لوله و اتصالات را در دست داشته باشم.

مرحله پنجم:

مرحله اصلی جوش اکنون آغاز میشود. سیم رابط های منبع تغذیه را به سوکت های قطعه وصل میکنیم و دستگاه را روشن می کنیم. دستگاه مجهز به یک اسکنر بارکد خوان دقیق است تا قطعه اتصالی را به دستگاه جوش الکتروفیوژن تطبیق دهیم. بر روی هر قطعه اتصالی الکتروفیوژن یک لیبل حاوی اطلاعات مخصوص خود قطعه حک شده است.

این اطلاعات شامل: سایز S,ولتاژ V و زمان جوش WT می باشد. سپس دستگاه جوش الکتروفیوژن را روشن و با استفاده از بارکد خوان آماده انجام فرآیند جوشکاری میکنیم. عملیات جوش با توجه به اطلاعات بارکد انجام می شود.

این نکته حائز اهمیت است که دمای لوله و اتصالات و محیط فضای جوشکاری نباید خیلی بالا یا پایین باشد، زیرا بر روی جوش و ذوب تاثیر منفی وارد میکند.

معمولا با نصب یک چادر در محیط جوشکاری، فضا را برای یک جوشکاری با دمای مناسب و به دور از گرد و غبار آماده می کنند.

مرحله ششم:

در آخرین مرحله باید به لوله و اتصالات الکتروفیوژن مهلت بدهیم تا نواحی ذوب به قوام مورد نیاز رسیده و نقاط جوش کاملا سرد شود.بعد از زمان استراحت، کلمپ ها را از لوله باز کرده و آماده بکارگیری می شود.

مرحله تست:

بعد از اتمام عملیات جوشکاری، می بایست مفاصل و نقاط جوش توسط فرد متخصص بازبینی و تست شود تا با انجام آزمایشات متعدد، ضریب ایمنی جوش اندازه گیری شود.

خرید اتصالات الکتروفیوژن

مهم ترین اصل در انتخاب و خرید لوله و اتصالات, بالا بودن کیفیت متریال بکار برده شده در ساخت آن است. شما باید محصولات را از تامین کنندگان معتبر اتصالات الکتروفیوژن خریداری کنید. بنابراین داشتن کیفیت و قیمت مناسب می بایست جزو فاکتورهای اصلی خرید قطعات باشد.

اگر به دنبال چنین تامین کننده ای هستید، می توانید گروه صنعتی پترو آب حیات کالا را در نظر بگیرید. این گروه صنعتی با ارائه گارانتی و بیمه نامه کتبی توانسته است بهترین ضمانت و خدمات پس از فروش را تقدیم مشتریان عزیز کند. این شرکت طیف گسترده ای از محصولات را ارائه می دهد و میتواند تمامی خواسته ها و نیازهای پروژه ها و مسئولان را برطرف کند.

 خلاصه

اتصالات الکتروفیوژن مفاصل قوی ایجاد می کنند. این فرآیند با روش سنتی مرسوم , متفاوت است. با این حال، تکنیکی که شامل اتصالات الکتروفیوژن است، ایمن و سریع است. شما می توانید از این اتصالات در بسیاری از سایت ها استفاده کنید. رایج ترین موارد استفاده آن: گاز، آب، دریایی و حتی سایت های آتش نشانی است.

گروه صنعتی پترو آب حیات کالا توانسته است مواد اولیه با کیفیت بالا را از کارخانه های معتبر جهانی در تولید لوله و اتصالات استفاده کند. این مواد توسط متخصصان این حرفه به عنوان مواد اولیه برتر شناخته می شوند. عملکرد مطلوب این مواد و استحکام آن، ایستگاه با کیفیت بالای محصولات و اتصالات لوله کشی را در بازارها ایجاد می کند.